19 Mayıs 2018 Cumartesi

Wakefield 241den times square

Bir dönüştür umutların dağıtıldığı istasyona doğru.  Bu sefer renkler daha yumuşaktır, sütlü kahve tadında yumuşak sade uyumluluk içerir. Umut vardır özünde bir meksikalı baba ile 6 yaşındaki kızo arasındaki uyum kadar samimi ve sevimlidir. Amaç ve umut doludur kimsenin de bir acelesi yoktur ne bşr iş görüşmesi ne bir toplantı nede bir mahkemeye yetişmeyecektir kimse. Hersey olağan seyrindedir. Bir rap şarksı çıkıverır sakin çeşitlilik içeren  gruptan. Zaman farklı akar demiştim. Duyguların beklentilerin seyrine doğru akar. Mana hep içinde gizlidir bu hattın. Gideceği yol aynı yerde kesişir. Freeman istssypnunda çeşitlilik artar. 2 İngiliz kadın ile entellektüel seviye bşr anda yükselir. Yasanmışlık, yaşlanmışlık vardır yüzlerinde. Doludurlar temkinlidirler. Naziktirler. Londra havasını adeta bronx a taşımışlardır. Durup durup başlayan yağmur mayıs 15 in standartlarına hiçde uymamaktadır. Ama onlar bu durup durup devam eden yağmurdan hoşnut ve memnundurlar ki ellerinde katlanabilir mor şemsiyeleriyle hayata, zor şartlara yağan yağmura da karşı koyabilmektedir. Ahh o kavrulmuş fıstık ezmesı yiyen liseli çocuktan yayılan fıstık kokusu. Kokusu bile sizi alerji yapmaya yeter diye düşünenilirsiniz. Belkşde fıstık ezmesıne karsı onu uyarmalısınız. Ama belkide bu iştahı hayata da döndürüyordur duygusu ile ilişmezsiniz.. Artık jackson avenue istasyonunda tren alabildiğine dolu ve kozmopolit bir hal almıştır bile. Şarkı söyleyen bir çinli kızın mırıldanmaları sallanan vagonun tıkırdamaları.
Ve endişeli bir iskoç ın bakışları ilişir gözünüze. Endişe, telaş, kararsızlık dolu bakışar. Aynı newyorkun havası kadar kararsız kapalı soğuk hissettirir.
Altın sarısı tokalı bir ayakkabi ise bir jameikalı kadına aittir. Lüksten uzak, kendinden emin halinden memnun gözlerini kapatmış herkese inat kolağında kulaklık olmaksızın treni yolu seyri dinlemektedir. Dinlerken dinlenmektedir bir taraftan.
Zaman yeşil şapkalı siyah incd çıtalı 80 lik ihtiyarda takılı kalmıştır. Anlaşılan son 20 yıl geçmiştir ama yaşlandıramıştır bu bayı. Bakarsınız gözlerine nezaketi görürsünüz, tebessümü görürsünüz düşünceli ihtiyatlı hali görürsünüz, şık ayakkabısı ve uyumlu bir mont ile iddiasız ama uyumludur. Rahatsızlık vermeden dünyaya insanlığa geçip gitmenin telaşı vardır üzerinde. Gülğmser size, tüm branx a trendekilere ve ahaliye rağmen. Gülümsemek onun tekelindedir adeta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder